Bea Kromhout

Muziekdocent

Muziek vormt de rode draad in mijn leven. Als klein kind speelde ik gitaar en zong ik in koortjes. Later breidde ik mijn instrumentarium uit. Ik ging op pianoles en studeerde zang bij diverse docenten. Vanaf mijn 16de jaar geef ik gitaarles. Ook de beeldende kunst heeft mijn belangstelling. Ik studeerde modevormgeving en schilderen. Behalve gitaarles geef ik workshops met muziek en zang aan kleuters, schoolkinderen, verstandelijk beperkten en ouderen.

Muziektherapeut

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om mijn liefde voor muziek adequaat in te zetten en te delen met anderen. Ik studeerde muziektherapie op de Wervel (nu hogeschool Leiden), een vierjarige studie op HBO-niveau. Na mijn afstuderen heb ik onder andere met verstandelijk beperkten, kinderen, ouderen en mensen met afasie gewerkt. Het verbeteren van het spreekvermogen van deze laatste doelgroep gaat in samenwerking met een logopedist. Ik heb hiervoor de opleiding SMTA gevolgd en met succes afgerond.
Ik werk bij o.a. het Thomashuis Tiel, Buurmalsen en Varik, ‘s Heeren Loo, verpleegtehuizen en stichting Vlinders. Stichting Vlinders geeft kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen een plek om te kunnen groeien. In het verpleeghuis leid ik een ouderenkoor en geef ik muziektherapie. Ik heb ervaring met verstandelijk beperkten, niet-aangeboren hersenletsel, autisme, kinderpsychiatrie, adhd, PDDnos en hulpbehoevende ouderen.

Klankmasseur

Mijn cliënten werden behalve door muziek juist door de klank van instrumenten geraakt. Ik wilde dieper op het specifieke hiervan ingaan en studeerde in 2008 bij Erik Karsemeier klankmassage volgens methode Peter Hess. Deze behandeling biedt mogelijkheden om stressklachten te lijf te gaan. De massage brengt ontspanning en kan helpen op een andere wijze met klachten om te gaan.

logo-kunstzinnig-therapeut-